Postări populare

VOLUNTARUL DE AZI, EXEMPLUL DE MÂINE! “Voluntar la mine acasă”

Proiect al Asociației de Tineret “ONIX”, finanțat de Comisia Europeană prin Programul “Tineret în Acțiune”, măsura 1.2. “Inițiative ale tinerilor”

După o bună campanie de vizibilitate desfășurată de către tinerii râmniceni, componenți ai grupului țintă, iată că a venit și momentul primelor activități efective în cadrul proiectului “Voluntar la mine acasă”. Astfel, weekendul acesta (18 – 20 martie), cei 20 de tineri au desfășurat acțiuni de voluntariat în cadrul a trei campanii tematice componente ale proiectului: prima dintre ele: “voluntar pentru batrani” a constat în susținerea unui program artistic în cadrul Azilului de Bătrâni Rm. Sărat. Scenete, teatru, poezii, muzică și dansuri, toate acestea au fost prezentate batranilor care au întâmpinat cu o deosebită căldură și plăcere inițiativa tinerilor noștri. Activitatea, pe lângă acțiunea în sine, a creat cu siguranță convingeri, a oferit modele, a transmis mesaje unice, din ce în ce mai prețioase în zilele noastre. Altfel vorbind, în schimbul unor mici momente interpretate, tinerii au primit în schimb “binecuvântarea” unor oameni care cândva ne deschideau viitorul de astăzi.
Cea de-a doua component tematică “voluntar pentru copii” a adus în atenția tinerilor importanța pe care implicarea comună manifestată la nivel social o are, indiferent de statutul fiecărui tânăr. Programul prezentat copiilor, pus în practică împreună cu cei 20 de tineri din grupul țintă, a constat în desfășurarea unor joculețe tematice, recitarea de poezii, scenete jucate în comun, dansuri de implicare comună, cântece, dialoguri de includere. Mesajul transmis de ambele părți a fost astfel, unul plin de solidaritate, de înțelegere a egalității și a tuturor celorlalte principii ce clădesc o societate unită.
Cea de-a treia componentă a scos la iveală dorința tinerilor de a se implica în proiectele de tineret, acțiunea stradală desfășurată vizând o foarte bună informare a tinerilor asupra proiectul nostru, a celorlalte inițiative desfășurate de către asociațiile râmnicene, precum și a importanței pe care Programul “Tineret în Acțiune” o are în implementarea prezentului proiect.
Următoarea acțiune din cadrul proiectului va fi pe 28 martie, o Conferință Ecologică ce vat rata problemele de mediu existente la nivel local, national și European.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

Youth in Action

Youth in Action